“Mitä teit juhannuksena?” Blogin.

Karkasin työviikon päätteeksi Onnibussilla takaisin koti-Helsinkiin, ja mitä löysinkään: ehkä Suomen hiljaisimman paikan viettää juhannusta. En tiedä vuodessa mitään muuta ajankohtaa, jolla on yhtä voimakas efekti tämän kaupungin autioitumiseen. Harvinaista herkkua!

Kysymykseen: “Mitäs juhannussunnitelmia?” olen saanut vastata jo useaan otteeseen kuluneen viikon aikana, ja olen oikeastaan vain joutunut kohtauttamaan hartioitani, koska en ollut suunnitellut mitään. Mitään jokavuotista vakkaripaikkaa ei ole, sillä omalla perheelläni ei ole mökkiä, enkä myöskään ole ehtinyt/jaksanut ottaa itselleni paineita juhlasuunnitteluista.
Tuntuu, että kansa hätääntyy aina ennen juhannusta, vappua ja uutta vuotta, koska tuntuu että on vaan pakko saada porukka kasaan ja pitää ihan sairaan hauskaa. Muissa tapauksissa on epäonnistunut, tai jotain?
Ihania juhlapyhiä ne ovat kyllä kaikki, mutta suunnitteluvaihe tuottaa usein stressiä, sillä kaiken täytyy mennä nappiin sään, ohjelman, ruoan, seuran ja muiden järjestelyiden suhteen. Hankala yhtälö. En jaksa ottaa paineita siitä että juuri tiettynä päivämääränä kaikki olisi täydellistä, vieläpä tietyn perinteisen kaavan mukaan. Uskon ennemmin siihen että hauskaa on sitten kun on, yleensä se onnistuu helpommin spontaanisti. Ei tule petyttyä, kun odotukset eivät ole niin korkealla.

Tänä vuonna olin avoimin mielin liikenteessä, mutta ei tullut mökkibileitä. Ei se mitään! Mitä sitten teen? Istun sisällä katsomassa myrskyä ja laitan blogia pystyyn. Oho.

Viime aikoina elämässä on ollut kaikkea uutta ja jännää, ja sen myötä pää on täyttynyt ajatuksista, jotka kohta kuohuvat yli jos en saa niitä purettua. Uusi työpaikka ja uusi kotikaupunki, äää selitän näistä paremmin myöhemmin! Vaikka oma blogi tai muu “luova kanava” on ollut takaraivossa haaveena jo varmaan vuosien ajan, sen eteen on aina tullut jokin tekosyy. Olenkin miettinyt pitkään että miksi, kun se kuitenkin selvästi on asia mistä olen kiinnostunut. Uskon sen johtuvan siitä että mun elämä on seisonut paikallaan niin pitkään – toistuvassa kiireessä ja arjessa ei välttämättä löydä itseään mistään maailman motivoituneimmasta tilasta. Luovuus ja ideoiden syntyminen on luonnollisempaa kun on aikaa sisäistää ja huomioda ympärillä tapahtuvia asioita, ja rauhassa kerätä inspistä, ja ylipäätään miettiä mitä haluaa tehdä elämällään.

Kulunut kevät oli mun arjen osalta harvinaisen rauhallinen, melkein siihen pisteeseen asti, että meinasin mennä sekaisin kuin päivässä ei ollut sitä tiettyä rytmiä ja rakennetta. Pitkästä aikaa mulla oli tylsää, ja huomasin että on erittäin vaikeaa ottaa rennosti hyvällä omatunnolla. Pikkuhiljaa opin nauttimaan omasta ajasta, ja ymmärsin miten tärkeää on pysähtyä miettimään ja kuuntelemaan itseään. Kontrastina kevääseen, viime syksy meni niin kiireessä että suoritin elämää vaan koneen lailla ja sinkoilin paikasta paikkaan muiden ehdoilla. Täysiä päiviä koulua ja töitä, koulua ja töitä. “Tylsä zen-kevät” osui siis kohdalle juuri oikeaan aikaan! Voisin jauhaa ikuisuuden tästä aiheesta, ja kaikesta mitä olen oivaltanut viime kuukausien aikana, mutta tätä introa on jo nyt venytetty sen verran, että säästän suosiolla niitä juttuja myöhemmäksi, ja onnittelen jos olette selvinneet lukemaan näinkin pitkälle! (<3)

Nyt kun tuntuu oikeasti siltä, että inspistä ja ideoita syntyy päivittäin väkisin vääntämättä, on varmaan hyvä aika ryhtyä tähän harrastukseen. Vihkot, post-it-laput ja puhelimien muistiot täyttyvät vauhdilla, olo on ihan levoton ja tuntuu että on pakko vaan äkkiä saada tehdä jotain! Varoitan siis jo, että sisältö täällä blogissa tulee olemaan erittäin vaihtelevaa, eikä kielikään välttämättä ole aina suomi, sillä aivojeni toimivuus vaihtelee aiheesta ja päivästä riippuen kolmen eri kielen välillä. En halua (ainakaan vielä) asettaa mitään rajoitteita, vaan ennemminkin fiilispohjalta tyhjentää päätä, jakaa inspistä ja mun hassuja juttuja ihan sen perusteella mikä tuntuu hetkessä luonnolliselta. Jos jaksat seurata, niin ihan mahtavaa, tervetuloa!

Emmä tiedä, ihana olla täällä 🙂 Hyvää juhannusta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *